Thursday, June 4, 2015

2 Felo Perdana buka ruang belia bekerja di pejabat Jemaah Menteri termasuklah #PMO @NajibRazak @Khairykj


Peluang masih terbuka untuk rakan-rakan menyertai Program Felo Perdana, tapi kena cepat! Kemaskini dan hantarkan CV, hantar gambar pasport, dan esei sebelum jam12 tengah hari ni!

Felo Perdana memberi peluang kepada pelajar universiti menjalani program latihan ilmiah di beberapa kementerian di bawah tunjuk ajar Jemaah Menteri termasuk Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Ianya bertujuan memberi anak muda Malaysia yang cemerlang dan berbakat pengalaman secara langsung dalam urusan tadbir negara menggunakan pendekatan yang mempunyai persamaan dengan ‘The White House Fellows Programme’.

Dimana peserta felo akan didedahkan kepada urusan penting dalam pentadbiran tertinggi kerajaan, selain berpeluang mencurahkan bakti menjayakan segala program transformasi yang dibawa oleh Perdana Menteri.

Program Felo Perdana adalah inisiatif Kerajaan Persekutuan manakala Kementerian Belia dan Sukan pula berfungsi sebagai sekretariatnya.

Untuk memohon mengikuti program ini, calon mestilah warganegara Malaysia, sedang mengikuti pengajian di mana-mana institusi pengajian tinggi, dalam dan luar negara, mempunyai keputusan akademik yang memuaskan, berumur 30 tahun ke bawah, mempunyai kemahiran komunikasi yang kukuh, menunjukkan pembabitan aktif dalam aktiviti kokurikulum dan mempamerkan tokoh kepimpinan yang berpotensi tinggi.

Maklumat mengenai program itu boleh didapati menerusi laman sesawang http://www.perdanafellows.com/.

Rebutlah peluang keemasan ini untuk merasai pengalaman kerja dalam kehidupan sebenar di pejabat menteri!

Nota: Tak perlu nak ragukan lagi… Chip KJ sentiasa bekerja keras dan buat yang terbaik untuk PM! Bersuara bukan bermakna membenci tapi untuk perbetulkan keadaan dan perjelaskan kepada rakyat agar rakyat tidak keliru dangan dakyah pembangkang. So… tangan ghaib yang cuba nak cubit-cubit KJ tu please respect!


Wednesday, June 3, 2015

1 Team Cyber Mykmu Gagal - Amhari di Kambinghitamkan oleh Akmar? Betul Ke @jalilbacker @NajibRazak #Mykmu #KekalNajib

Kegagalan oparasi perang siber PRU 2014 begitu ketara apabila PM Datuk Seri Najib memarahi pegawai media sosialnya dengan perkataan "Bodoh"!

Namun kebodohan tersebut nampaknya berlarutan sampai ke hari ini apabila operasi membersihkan nama baik Dato Seri Najib gagal dilaksanakan oleh team Mykmu. Kesian..................

Apa kena mengena Bob Rawi (Bekas Pegawai Khas Azalina) dalam kes ni?
Tunggu Bob! Sampai giliran kau nanti!

Nak menutup kemaluan SUA PM, Datuk Akmar Hisham @ Mokhles, Amhari pula dijadikan kambinghitam. (Mangsa politik kah?)

Diatas arahan itu Mykmu jual nama Amhari, supaya tak nampak Datuk Akmar yang jaga media sosial PM. Selain dari itu kalau Datuk Akmar nak tembak mana-mana pemimpin dalam UMNO Amhari yang kena dulu.

Sementara orang taruk Amhari, Datuk Akmar ni sibuk buat duit. Masa musim PRU-13, Datuk Akmarlah yang di sebalik penerbitan buku komik PM Datuk Seri Najib yang dijaja di kempen-kempen politik PM. Sekarang ni, Akmar sibuk dengan penerbitan berkenaan Felda, FGV dan sebagainya, di mana Felda terpaksa beli buku yang ditulisnya.

Senangkan kerja Akmar? Tulis buku, paksa orang beli. Hanya semata-mata dia SUA PM... Sedappp.. Amhari dapat apa? Dapat Kahkahkah.

Berbalik kepada cerita Mykmu... Semua orang tahu sape team Mykmu, tak payah nak selak lebih-lebih. Dulu Team Mykmu orang kuat Tun Mahathir dan Tun Daim, harini lontar kata-kata nista kepada mereka bila dah ada tuan. Disini saja kita dah nampak apa motif perjuangan mereka.

Dan kerosakan pada nama PM sudah berlaku, black and white ops tak menjadi... Terus terang dikatakan perlu dibaiki dengan memberi nafas yang baru! Buang cybertro yang sudah rosak bina cybertron yang iklas berjuang untuk parti!

Kesimpulanya di sini Mykmu hanyalah sebuah Portal picisan yang tak mewakili suara akar umbi pun, modus oparandinya lebih fokus kepada memecahbelahkan parti!

Wajarkah PM membela cybertro ini lagi? Wajarkah Akmar terus pegang jawatan SUA PM? Sape Amhari? Bersambung......

Nota : Aku copy paste dari blog RaksasaBN... Budak hingusan mana pandai menulis....


Tuesday, June 2, 2015

1 Khairy Jamaluddin Skandal dan Bola! @khairykj #Mykmu.net

Mukadimah baca di sini Team Cyber Mykmu net Gagal bantu PM - Najib Razak

Dok orang tengah cerita pasal Piala FA di Bukit Jalil, atau team pilihan Malaysia lawan Tottenham Hotspurs, ada pulak cerita lain pasal bola sekarang ni. Puluh-puluh orang tweet, sampai malam buta orang dok tunggu update tentang keputusan perlawananan pasukan Malaysia.

Kau rasa aku tengah cerita pasal apa? Pasal bebudak bola sepak bawah 13 tahun kita la. Lain macam depa ni - lawan team Jerman sini-sana. Yang haters KJ dan Pemuda ni mesti harap bebudak ni kalah kan? Sori lah hangpa meludah jatuh kat muka sendiri.

Mereka lawan Ingolstadt 04 mereka tapau 3-0. Pastu pi lawan team TSV Murnau bawah 15 tahun - mula-mula kena dua bijik. Pastu anak jati Malaysia ini siap comeback dan tapau mereka 3-2. Kalau tak percaya tengok @nfdpmalaysia siap ada video gol-gol perlawanan ni - kalah Arsenal beb.



Tapi paling cun harini - depa lawan team pilihan Jerman bawah 13 tahun. Korang tahu lah, bakal-bakal Ozil, bakal-bakal Podolski, bakal-bakal Schweinsteiger, bakal-bakal Philip Lahm. Keputusannya: 6-0.

Siapa 6? Bebudak Malaysia kita beb!

Kalau nak tahu, terutamanya MyKMU dan geng yang duduk kutuk KJ dan Pemuda, inilah produk NFDP Malaysia, cetusan idea tak lain dan tak bukan, KJ sebagai Menteri Belia dan Sukan. Baru lancar April tahun 2014 - sekarang dah beribu-ribu bakat hebat anak muda kita yang dah ditemui dan kini berlatih untuk main cara bola sepak Malaysia sendiri.

Siapa agaknya yang lancar program NFDP ini di Pahang? YAB Presiden kita juga lah. Masih tak relevan ke KJ dan Pemuda ni sampai MyKMU dok balun hari-hari dengan hashtag (Tak yah buh hastag lah..) pelancau?

Cukup-cukup lah tu. Daripada korang dok berangan nak jatuhkan KJ dan Pemuda, baik baca berita dan tengok sumbangan KJ dan Pemuda. Untuk siapa, untuk parti juga. Siapa Presiden parti yang sebabkan KJ dan Pemuda kerja keras? YAB Presiden Najib Razak juga.

Sebelum korang mula baca suratkhabar dan berita buat kali pertama dalam hidup korang, layan video-video ni dulu. Arsenal versi Malaysia.

Arios!



 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates